Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Mousse κολοκύθας


Η κολοκύθα σχετίζεται στο μυαλό των περισσότερων με το Halloween. Στην Ελλάδα δεν τις χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα ούτε στη μαγειρική ούτε στη ζαχαροπλαστική αν εξαιρέσουμε τις κολοκυθόπιτες που φτιάχνονται σε πολλές περιοχές. Η συνταγή που σας παραθέτω είναι μια γλυκιά κρέμα με καρότο, κολοκύθα και πορτοκάλι. Μπορείτε να τη φάτε σκέτη ή να τη χρησιμοποιήσετε σε τούρτες και άλλα γλυκά. Πολύ νόστιμη και πολύ πορτοκαλί!  











Συστατικά
  2 μερίδες
200 γρ. κολοκύθα 
1 καρότο
Ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιά της σούπας κάστερ powder
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Bήματα

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
Καθαρίζουμε το καρότο.
Βράζουμε την κολοκύθα και το καρότο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τα βρασμένα λαχανικά μας.
Προθερμαίνουμε το μισό γάλα σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κολοκύθα, το καρότο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κάστερ powder με το υπόλοιπο γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς.
Η κρέμα είναι έτοιμη όταν πήξει.

Το άρωμα της θα σας καταπλήξει τόσο φρέσκο ​​και λαχταριστό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...