Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μούφα... noodles

Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να δείτε τις χυλοπίτες με άλλο μάτι!



Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια φαρδιά noodles αυγού ή χυλοπίτες
1 φλιτζάνι μικρά μανιτάρια
1/2 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
Αλάτι
1/4 φλιτζανιού κουνουπίδι 
1/4 φλιτζανιού αρακά 
1/4 φλιτζανιού φασολάκια
1 καρότο
Μια πρέζα πιπέρι
Φυτικά λάδι για τηγάνισμα
100 γρ. γραβιέρα

Διαδικασία 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (ή βράστε τις χυλοπίτες για 4-5 λεπτά.) Τα ζυμαρικά γενικά χρειάζονται πολύ νερό για να μαγειρευτούν σωστά. Μην ξεχάσετε να βάλετε μια πρέζα αλάτι στο νερό και προσπαθήστε να μην τα παραβράσετε. Αδειάστε το νερό και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από τα ζυμαρικά για να μην κολλήσουν. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα (εκτός από τα μανιτάρια) σε βραστό νερό για 2 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Προθερμάνετε το λάδι και τηγανίστε όλα τα λαχανικά για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα noodles και ανακατέψτε καλά. Μην ξεχάσετε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά με τα ζυμαρικά. Σερβίρετε στα πιάτα. Τέλος τρίβουμε τη γραβιέρα πάνω στα ζυμαρικά και ... έτοιμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...