Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με μπρόκολο και παντζάρια

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Υγεία και ευτυχία! 
Αυτές τις γιορτινές μέρες όλο λίγο πολύ θα μπούμε στην κουζίνα να ετοιμάσουμε κάτι για το γιορτινό τραπέζι. Για τους αρχάριους, πολυάσχολους (ή απλά λίγο τεμπέληδες) που όμως δεν θέλουν να μείνουν αμέτοχοι στην προετοιμασία του γιορτινού γεύματος προτείνω μια εύκολη γιορτινή σαλάτα για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ελάχιστο χρόνο!

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μπρόκολο
3 βολβοί παντζάρια
4 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
3 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο



Βήματα
  1. Πλένετε τα λαχανικά και ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα καρότα. 
  2. Βάζετε το μπρόκολο σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια το αφήνετε να στραγγίσει και κόβετε τα κοτσανάκια και κρατάτε μόνο τις φουντίτσες.
  4. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα παντζάρια και τα καρότα και τα βράσετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. 
  5. Τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  6. Τοποθετείτε σε ένα πιάτο τα παντζάρια, τα καρότα, τα μπρόκολα και το κρεμμύδι.
  7. Προσθέστε το αλάτι, το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...