Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Παραλλαγή ταμπουλέ

Η Ελληνική κουζίνα έχει πολλές επιρροές από την Ανατολή, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Προσωπικά βρίσκω την ανατολίτικη μαγειρική πολύ ενδιαφέρουσα. Μία παγκοσμίως γνωστή συνταγή του Λιβάνου είναι το ταμπουλέ,Tabouleh. Αυτή η συνταγή κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές όλες όμως είναι θρεπτικές, νόστιμες και μια γρήγορη λύση για μια φρέσκια σαλάτα.




Συστατικά

1/4 ματσάκι μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καφέ πλιγούρι ή κους-κους
200 γρ. φέτα
2 φλιτζάνια καφέ ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, στη συνέχεια, προσθέτουμε το πλιγούρι (ή κουσκούς) και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας για να μην καεί το πλιγούρι (ή κους-κους). Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και περιμένουμε μέχρι και να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τις ντομάτες και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Στο τέλος κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους. Όταν το πλιγούρι φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, το μαϊντανό και τη φέτα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. 
Πριν το σερβίρετε μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...