Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ένοχη ή αθώα η σαλάτα του σεφ;

Εσείς τι λέτε; Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Εκ πρώτης όψεως η σαλάτα του σεφ φαίνεται σαν μια αθώα σαλάτα με το μαρουλάκι της, με τη ντοματούλα της, τα αυγά της και φυσικά πάρα πολύ νόστιμη. Φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και νοστιμιά στο φουλ. Μήπως όμως το κασέρι και η σος τη μετατρέπουν σε θερμιδική βόμβα; Μια κανονική σαλάτα του σεφ έχει περίπου 700 θερμίδες ανά μερίδα ενώ η πιο light εκδοχή της έχει μόλις 250. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το ελληνικό χρέος στη γαστρονομία πάντως σας δίνει τη συνταγή και για τις δυο περιπτώσεις!

Υλικά
4 άτομα
Η ένοχη
1 μαρούλι
2 ντομάτες
1/2 αγγουράκι
2 αυγά
150 γρ. ζαμπόν
150 γρ. κίτρινο τυρί ή κασέρι
200 γρ. μαγιονέζα
4 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι

Η αθώα
1 μαρούλι
2 ντομάτες
1/2 αγγουράκι
2 αυγά
150 γρ. γαλοπούλα βραστή για τόστ σε φέτες
150 γρ. κασέρι χαμηλών λιπαρών
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
4 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι


Εκτέλεση



Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Ξεφλουδίζουμε το αγγουράκι και το κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.Τεμαχίζουμε το κασέρι και τα αλλαντικά σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για της σος και περιχύνουμε την σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...