Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λουκάνικα με σάλτσα ντομάτας!

Ενόψει του Champions League όλοι μιλάνε για ποδόσφαιρο,  προσωπικά δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω προγνωστικά καθώς οι γνώσεις μου για το ποδόσφαιρο περιορίζονται στο ότι ο Ντέμης είναι ο άντρας της Βανδή, ο Μπέκαμ είναι παντρεμένος με αυτή τη ξινή τη Βικτόρια και ο Πικέ έχει παιδί με τη Shakira. Επειδή όμως ισχύει ότι έκαστος στο είδος του το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία θα σας παρουσιάσει μια συνταγή για άντρες. Λουκάνικα κοκκινιστά! Μην διστάσετε να τη δοκιμάσετε γιατί είναι πολύ εύκολη και πολύ πιο γρήγορη συνταγή από το delivery της γειτονιάς σας!  
Βάζουμε τις μπίρες στο ψυγείο και ξεκινάμε!



Υλικά


4 άτομα
500 γρ. λουκάνικα της αρεσκείας σας κομμένα σε μπουκιές
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 ποτήρι τεμαχισμένα τοματάκια από κονσέρβα 
2-3 κ.σ. τοματοπελτέ
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1/4 κ.γ. κανέλα 
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι 
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη




Εκτέλεση



Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λουκάνικα 3-4 λεπτά για να τσιγαριστούν ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες και το τοματοπελτέ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρέσκια ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...