Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γρανίτα καρπούζι! Το Trend του καλοκαιριού!

Έχετε ποτέ σκεφτεί ποια φρούτο είναι το αγαπημένο σας φρούτο.  Για μένα η απάντηση είναι εύκολη.Το καρπούζι! Άκρως καλοκαιρινό και δροσερό. Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για σορμπέ καρπούζι ή γρανίτα αν προτιμάτε, που είναι πολύ νόστιμη και δροσερή ειδικά όταν η θερμοκρασία φτάνει έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον είναι πολύ πιο ελαφρύ από το παγωτό και χωρίς λιπαρά!
Δοκιμάστε και τη φανταστική γρανίτα ανανά.





Υλικά 
2 φλιτζάνια χυμό καρπουζιού 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνας (τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ


Βήματα
Για το χυμό καρπουζιού μπορούμε είτε χρησιμοποιήσουμε αποχυμωτή είτε να το πολτοποιήσουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μετά να το στραγγίσουμε για να διαχωρίσουμε το χυμό από τα κουκούτσια.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας και το χυμό λάιμ στο χυμό καρπουζιού, και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.
Μετά από δυο-τρεις  ώρες που το μείγμα έχει παγώσει  το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ αρκετά χωρίς όμως να ρευστοποιηθεί τελείως και σερβίρουμε αμέσως! 
Απολαύστε το!

Πρόταση σερβιρίσματος



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σορμπέ  για να κάνετε και ένα φοβερό κοκτέιλ! Απλά σε ένα ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ γεμίστε το με το σορμπέ, προσθέστε ρούμι και χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με δυόσμο και λάιμ και φυσικά  σερβίρεται παγωμένο!

5 σχόλια:

  1. Πω πω... μια φορά και έναν καιρό, τα σφηνάκια καρπούζι ήταν τα αγαπημένα μου!
    Και το σορμπέ όμως σκίζει! πολύ δροσερό και με απίθανο χρώμα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALHSPERA
    KATAPLHKTIKH H SYNTAGH. AN PARALEIPSW TH ZELATINA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω δοκιμάσει και χωρίς ζελατίνα δεν θα έχει τεράστια διαφορά αλλά δεν θα το σύστηνα. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. καλι ειναι και χορισ ζελατινα

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...