Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι, το φαγητό που μισούσα και εγώ όπως φαντάζομαι και πολλά άλλα παιδιά! Όποια προσπάθεια και αν έκανε η μαμά μου για να με πείσει να φάω ήταν μάταιο... Τι και αν ο Ποπάυ έτρωγε σπανάκι για να γίνει δυνατός... Μάταια! Και ποιος θα μου το έλεγε τότε πως κάποτε θα το έβρισκα τόσο νόστιμο...
Υλικά

6 άτομα
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1/2 φλιτζάνι λάδι 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (περίπου 3 κουταλιές)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη 
Χυμό 1 λεμονιού


Βήματα


Πρώτα πλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν θέλουν καθάρισμα, βγάζουμε το κόκκαλο, πετάμε τα εντόσθια και τις θήκες με το μελάνι. Αφαιρούμε τα μάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και το δέρμα από τις κουκούλες ώστε να μείνει λευκές. Κόβετε τα πλοκάμια σε κομμάτια και τις σουπιές σε ροδέλες πλάτους περίπου 2-3 εκατοστών. 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Κόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, όταν το λάδι ζεσταθεί ρίχνουμε τις σουπιές και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να σοταριστούν. Μετά από μερικά λεπτά προσθέστε πρώτα το χυμό λεμονιού και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας περίπου μια ώρα. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος το φαγητό μας θα απορροφήσει όλα υγρά και θα μείνει μόνο με το λάδι του.

Καλή μας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...