Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κυδώνια ψητά

Το Ελληνικό Χρέος στη Γαστρονομία μαγειρεύει σήμερα μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή. Κυδώνια ψητά! Τα κυδώνια λέγονται αλλιώς και χρυσά μήλα εξαιτίας του χρυσού χρώματος τους. Οι κυδωνιές στην αρχαιότητα θεωρούνταν τα δέντρα της θεάς Αφροδίτης για αυτό λέγονται και Μήλα της Αφροδίτης και θεωρούνται φυσικά αφροδισιακά! 
   
Υλικά
4 άτομα
2 κυδώνια
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας 
2-3 ξυλάκια γαρύφαλλο
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα νερό


Διαδικασία


Καθαρίζουμε τα κυδώνια πολύ καλά να φύγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε όμως) και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι.

Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτουμε το κονιάκ, τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα κυδώνια και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα κυδώνια μας με το σιρόπι τους και αν θέλουμε με λίγη σαντιγί.

4 σχόλια:

  1. Πόσο μ΄αρέσουν!
    Και έτσι όπως τα έφτιαξες θα πρέπει να έγιναν νοστιμότατα!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω τα παραδοσιακά γλυκά!!!! Έχουν απίστευτη γλύκα και υπέροχα αρώματα!!!!!
    Άσε που είναι πιο υγιεινά!!!!
    Σου έγιναν πολύ λαχταριστά!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Me ligo pagoto???? Me ligo mascarpone?????
    Glyka kai aromatika ta kydonia sou!!!
    Poli orea!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα τα κυδώνια και τώρα σκέφτηκα πόσο καιρό έχω να φάω.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...