Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ξιφο-Μαχίες με σάλτσα μουστάρδα

Την παρακάτω συνταγή μπορεί να τη δοκιμάσετε είτε με φιλέτο ξιφία είτε με οποιοδήποτε άλλο ψάρι μπορεί να κοπεί σε χοντρές φέτες όπως ο ξιφίας, ενδεικτικά σας αναφέρω τον τόνο και το σολομό. 
Όσο για τη σάλτσα μουστάρδας δίνει μια γλυκιά και μυρωδάτη αίσθηση στο ψάρι σας που θα σας κάνει να τη μαγειρεύετε ξανά και ξανά!

Ξιφίας με σάλτσα μουστάρδας
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά
4 άτομα

Ξιφίας σε φέτες περίπου 1 κιλό
1 κ.σ. μουστάρδας
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνιθο φρέσκο ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
½ ποτήρι ελαιόλαδο

Διαδικασία

Αφήνουμε τον ξιφία 30 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Βουτάμε τις φέτες ξιφία στο κατσαρολάκι για να μαριναριστούν και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (χωρίς επιπλέον λάδι καθώς ο ξιφίας μας έχει μαριναριστεί στο λάδι) και αφού ζεσταθεί τηγανίζουμε τις φέτες ξιφία μία μία κάθε φορά. Κάθε πλευρά πρέπει να την αφήσουμε στη φωτιά περίπου 3 λεπτά και όχι παραπάνω ώστε να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Βάζουμε τις φέτες ξιφία σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο αυστηρά μόνο 10 λεπτά. Τέλος σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό με φέτες λεμονιού και αφού περιχύσουμε από πάνω τη σάλτσα που μας έμεινε. 
Καλή επιτυχία!


2 σχόλια:

  1. Πιστεύω θα γίνεται πολύ "ζουμερός" και νόστιμος ο ξιφίας μαγειρεμένος έτσι!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμ νόστιμο ψαράκι σε υπέροχη σάλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...