Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με χουρμάδες, ένα ξεχωριστό δώρο

Καλημέρα σας, 
συνεχίζουμε τις εορταστικές αναρτήσεις με μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατάκια με γεμιστούς χουρμάδες. Τη συνταγή αν την δοκιμάσετε είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε. Οι χουρμάδες έχουν απαλή γλυκιά γεύση, σε αντίθεση με άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα που είναι πιο γλυκόξινα, και έχουν αρκετά σκληρή σάρκα για αυτό είναι πολύ εύκολο να τους γεμίσεις. Λοιπόν, μην διστάσετε να τους φτιάξετε, είναι πανεύκολοι, πρωτότυποι και εξωτικοί και ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές. Απλά αφού κρυώσουν τοποθετήστε τους σε συσκευασίες για τρουφάκια και βάλτε τους σε ένα ωραίο κουτί και θα έχετε φτιάξει ένα εντυπωσιακό δώρο τελείως μόνοι σας!

Χουρμάδες σοκολατάκια με γέμιση ινδοκάρυδο

Υλικά για 40 σοκολατάκια
40 χουρμάδες με τον πυρήνα τους
1 κούπα ινδοκάρυδο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
4 κ.σ. μέλι
250 γραμ. κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία 

Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κοτσανάκι τους. (Το κοτσάνι είναι το σκληρό μέρος από τη μια μεριά του χουρμά, μπορεί στους χουρμάδες σας να έχει ήδη αφαιρεθεί.)

Μετά με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τον χουρμά από τη μία πλευρά και βγάζουμε το κουκούτσι του. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί θέλουμε να κόψουμε τον χουρμά μόνο από τη μια πλευρά και να μην το χωρίσουμε σε 2 κομμάτια, διαφορετικά όταν θα τον βουτήξουμε στην σοκολάτα θα χυθεί η γέμιση. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο κρατώντας στην άκρη 2-3 κουταλιές που θα τις χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε με αυτές στο τέλος του χουρμάδες μας. Προσθέτουμε στο μπολ το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή γέμιση οπότε αν η καρύδα μας είναι πολύ αφυδατωμένη μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμη λίγο μέλι. 

Σε κάθε χουρμά με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε λίγο από τη γέμιση μας και με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε όλους τους χουρμάδες. 


Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Όταν λιώσουν βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες μας ώστε να καλυφθούν παντού με σοκολάτα και τους αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για να κρυώσουν. 

Αφού τους καλύψουμε όλους με σοκολάτα τους πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε.

Τους αφήνουμε 2-3 ώρες πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Αν θέλουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τότε τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε ένα πιάτο και τους βάζουμε στο ψυγείο.  

Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...