Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατόψωμο, υπέροχο και...σοκολατένιο!

Καλημέρα και καλή βδομάδα να έχουμε! Σήμερα μαγειρεύουμε ένα υπέροχο σοκολατένια ψωμί χορταστικό και λαχταριστό ιδανικό για πρωινό!




Σοκολατόψωμο

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά   Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες   Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
για 2 μικρές φραντζόλες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου μισό κιλό)
1 φακελάκια μαγιά στιγμής
1/4 κούπα γάλα
1/4 κούπα ζάχαρη
1 αυγά
1/4 κούπα βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να είναι χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κρόκου και τα ζυμώνουμε ώστε να είναι μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθεί με τη ζύμη μας.
Σκεπάζουμε το μπολ που βάλαμε τη ζύμη μας με μια καθαρή πετσέτα που βρέξαμε ελαφρά και αφήνουμε τη ζύμη μας να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα.

Όταν διπλασιαστεί ξαναζυμώνουμε τη ζύμη μας για περίπου άλλα 5 λεπτά και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μακρόστενες φόρμες για ψωμί στις οποίες τοποθετήσαμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το σοκολατόψωμο μας να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει ξανά το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και το αφήνουμε στη φόρμα του άλλα 10 λεπτά. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, τον οποίο ραντίσαμε με λίγο νερό για να δημιουργηθεί υγρασία, στους 180 βαθμούς για περίπου 40΄ και μέχρι να ροδίσουν. Πριν τα βγάλουμε κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...