Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Pizza rolls, ατομικά πιτσάκια

Σήμερα θα κάνουμε πίτσα σε ρολάκια (pizza rolls), τα οποία, όπως φαντάζεστε έχουν με τα κοινά πιτσάκια πολλές ομοιότητες, με τη διαφορά πως δεν περιέχουν σάλτσα ντομάτας αλλά προαιρετικά μπορούν να συνδυαστούν με ένα ντιπ ντομάτας, για να βουτάμε τα ρολάκια μέσα σε αυτό. Θέλουν ψήσιμο μόνο 10 λεπτά ή λίγο παραπάνω αν έχουν βγει από την κατάψυξη και μπορούμε πολύ εύκολα να τα καταψύξουμε και να τα ψήνουμε λίγα λίγα κάθε πρωί, για να έχουμε κάθε μέρα φρεσκοψημένα και πεντανόστιμα πιτσάκια.



Ρολάκια πίτσας


Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά     Συνολικός Χρόνος: 1.5 ώρα    Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Υλικά

Για τη ζύμη

800 γραμ. δυνατό αλεύρι για ψωμί
200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά στιγμής (16 γραμ.)
2 κούπες νερό (440 γραμ.)
1 κούπα λάδι (220 γραμ.)
1 κ.γ. ζάχαρη


για τη γέμιση 
20 φέτες αλλαντικά της αρεσκείας μας
20 φέτες τυριά κίτρινα
ψιλοκομμένες πιπεριές και μανιτάρια
4-5 κ.σ. λάδι

για το ντιπ ντομάτας
400 γραμ. τοματάκια σε κονσέρβα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία


Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να γίνει χλιαρό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το λάδι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά στο μείγμα αλευριού και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα, την οποία βρέξαμε ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Αφού διπλασιαστεί χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη 4 μακρόστενα φύλλα (δηλαδή σκεφτείτε στο μέγεθος ενός ορθογώνιου ταψιού.) Επειδή θα φουσκώσει κιόλας προσπαθήστε να κάνετε τα φύλλα πίτσας όσο πιο λεπτά γίνεται χωρίς όμως να είναι τόσο λεπτά ώστε να τρυπάνε γιατί σε αυτή την περίπτωση στη διάρκεια του ψησίματος όλη η γέμιση θα χυθεί έξω.


Απλώνουμε τις φέτες των τυριών, των αλλαντικών και τα μανιτάρια και τις πιπεριές πάνω στη ζύμη και την κλείνουμε σαν ρολό. Κόβουμε σε φέτες το ρολό μας. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και τη λαδώνουμε ελαφρά. 
Βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα τα ρολάκια και τα ραντίζουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο. 






Τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι τα πιτσάκια μας να γίνουν τραγανά.

Ενώ τα ψήνουμε ετοιμάζουμε το ντιπ ντομάτας. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα αλλά να μην μαυρίσει. Βγάζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρουμε τα πίτσα ρολλς μαζί με το ντιπ. 


Μπορούμε αφού κόψουμε τη ζύμη μας σε ρολάκια και πριν ακόμη την ψήσουμε να καταψύξουμε μερικά και όποτε θέλουμε να τα βγάζουμε από την κατάψυξη και να τα ψήνουμε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ψηθούν τα πιτσάκια μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...