Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Πουρές πατάτας με βελούδινη γεύση!

Καλημέρα και καλή βδομάδα! Σήμερα θα μαγειρέψουμε πουρέ πατάτας ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα συνοδευτικά για κρέας και για ψάρι. Αν αναρωτιέστε πως θα πετύχετε απαλή υφή και βελούδινη γεύση ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα με μαθηματική ακρίβεια και θα φτιάξετε πεντανόστιμο πουρέ! Αν παρόλο αυτά προτιμάτε τις πιο έντονες γεύσεις ή δεν χρησιμοποιείτε βούτυρο στη διατροφή σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο ή ακόμη και μέρος του γάλατος με κρέμα γάλακτος ή να προσθέσετε στο τελευταίο βήμα όταν ανακατεύετε τις πολτοποιημένες πατάτες με το γάλα, τριμμένο κασέρι. Ό,τι και να επιλέξετε η βασική συνταγή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι εδώ! 
Πατάτες Πουρές
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
4 μερίδες

1 κιλό πατάτες
4 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Πρώτα από όλα πρέπει να διαλέξουμε πατάτες που έχουν περίπου ίδιου μέγεθος για να βράσουν στο ίδιο χρόνο. Αν δεν είναι στο ίδιο μέγεθος μπορούμε να αφήσουμε τις μεγαλύτερες λίγο περισσότερο χρόνο για να βράσουν. 

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με τη φλούδα τους. Βάζουμε νερό (βρύσης, να μην είναι ζεστό) και μισή κουταλιά της σούπας αλάτι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να βράσουν περίπου 20-30 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσουν να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Αφού μαλακώσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και όσο είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζουμε. 

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα για να ζεσταθεί, προσέχουμε να μην φουσκώσει.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με το ειδικό μηχάνημα και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το χλιαρό γάλα. Κλείνουμε το μάτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά τον πουρέ μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Σερβίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκου δεντρολίβανου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...