Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πίτσα 100% ολικής αλέσεως

Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά αυτής της πίτσας! Η ζύμη θα γίνει τραγανή από έξω και αφράτη στο εσωτερικό της για να γευόμαστε την αγαπημένη μας πίτσα χωρίς τύψεις και με αλεύρι 100% ολικής. 
Ρίξτε και μια ματιά στις παλιότερες αναρτήσεις μας για συνταγές για Αυθεντική ιταλική πίτσα, για Νηστίσιμη πίτσα και για Πίτσα με ψωμί του τοστ.





Πίτσα ολικής αλέσεως
Xρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά Συνολικός Χρόνος:2 ώρες Βαθμός Δυσκολίας:Μέτριο

Υλικά
Για ένα ταψί φούρνου
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1,5 κούπα νερό ζεστό
1 μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
3,5-4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σ. ελαιόλαδο 


Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε στο μπολ τη μαγιά και την αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις 3 κούπες από το αλεύρι και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του πρώτου μπολ με τη μαγιά και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και ελαστική που δεν κολλά στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί αφού το σκεπάσουμε με μια πετσέτα καθαρή. Μετά από περίπου 1 ώρα και αφού έχει η ζύμη φουσκώσει είναι έτοιμη για να την ψήσουμε. 
Όταν φουσκώσει η ζύμη τη διαχωρίζουμε σε μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα πολύ λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε στρογγυλά ταψάκια που έχουμε λαδώσει ελαφρώς ή σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.  Αφού προσθέσουμε τη γέμιση που θέλουμε ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. 

11 σχόλια:

  1. Εντυπωσιακή και υγιεινή η πρόταση σου!! Με τη φρέσκια τοματούλα από πάνω είναι ό,τι πρέπει! Καλό ΣΚ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωωω φαινεται λαχταριστη κ πεντανοστιμη!!! μου γυαλισε το ζυμαρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζησουν οι πιτσες και οι χρυσοχερες μαγείρισσες!
    Φιλιά πολλά
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική πρόταση !! Και επειδή και εγώ με ολικής φτιάχνω πίτσα ξέρω πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κοινές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η πίτσα!! Κι εγώ με ολικής και λίγο κρίθινο την φτιάχνω την ζύμη και πραγματικά είναι πολύ νόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...