Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Tαμπουλέ, η δροσερή σαλάτα του καλοκαιριού

Το ταμπουλέ είναι μια αραβική σαλάτα με κύρια βάση το μαϊντανό και με μεσογειακά υλικά όπως οι ντομάτες και τα αγγουράκια. Στην παραδοσιακή συνταγή το δημητριακό που χρησιμοποιείται, πλιγούρι ή κουσκούς, είναι δευτερεύον υλικό για αυτό και κυριαρχεί η πρασινάδα στην τελική εικόνα. Αν προτιμάτε μια πιο ελληνική εκδοχή και θέλετε και το τυράκι σας στη σαλάτα, ρίξτε και μια ματιά σε αυτό το παλιότερο post

Ταμπουλέ 
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ Εύκολο

Υλικά 
4 άτομα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας
1 αγγούρι
1/2 κούπα  κουσκούς
1 μεγάλη ντομάτα
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Διαδικασία

Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Οι συνηθισμένες αναλογίες νερού-κουσκούς είναι ένα προς ένα, οπότε βράζουμε 1/2 κούπα νερό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κουσκούς και τη μια κουταλιά βούτυρο και καλύπτουμε το μπολ ερμητικά με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακολουθώντας τις οδηγίες και έπειτα το ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσοχή! Πρέπει να ανακατέψουμε με πιρούνι και όχι με το κουτάλι για να γίνει σπυρωτό. 

Μετά πλένουμε το μαϊντανό και τη μέντα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και το αγγούρι. Κόβουμε τη ντομάτα στα δύο και αφαιρούμε τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε και το αγγούρι και το κρεμμύδι. 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι. Ιδανικά πριν σερβίρουμε αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο για να δέσει η σαλάτα μας και αλατίζουμε τη σαλάτα μας λίγο πριν την σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...